Carte Colori zeer matte vernis kleurloos

Carte Colori zeer matte vernis kleurloos

200

Zeer matte vernis.

Zeer matte vernis met een duurzame matte afwerking die decoratieve oppervlakken zoals binnenmuren, behang en pleister beschermt tegen vlekken, vingerafdrukken en lichte slijtage.
 

Rendement: 15-20 m2 per liter.

1 ltr45.70
2,5 ltr107.20
45,70
in winkelwagen
  • Gebruiksaanwijzing

Algemeen

Zeer matte acryl vernis met een duurzame matte afwerking die decoratieve oppervlakken zoals binnenmuren, behang en pleister beschermt tegen vlekken, vingerafdrukken en lichte slijtage.

Uiterlijk
Carte Colori Zeer Matte Vernis op waterbasis kan gebruikt worden om o.a. kalkverf extra te beschermen tegen vlekken.

Verbruik
15-20 m2 per liter

Voorbehandelen
Goed schudden of roeren. Zorg dat het oppervlak zuiver, droog en vetvrij is.

Algemene toepassing
Zeer Matte Vernis wordt aangebracht in 1 of meer lagen met een kwast van goede kwaliteit of spuitpistool. Geen roller gebruiken. Dikke lagen zullen resulteren in een melkachtig effect.
Een 1e laag vernis kan iets verdund worden met water (±10%). Breng de vernis niet aan op olieverven. Om zeker te zijn van een juiste uitstraling raden wij altijd aan eerst te testen. Als er visogen ontstaan op de ondergrond, wrijf dan in de betrokken zone met een vochtige doek om de oppervlaktespanning te breken en breng een nieuwe laag aan. Wees voorzichtig bij het bewerken van donkere kleuren met zeer matte vernis. Eerst uittesten op een proefplaat.

Normaal vlekgevoelige plaatsen: 1 of meer lagen Zeer Matte Vernis aanbrengen met de kwast.

Op behangpapier:
Beschermt tegen water, verwering en verkleuring. Controleer eerst of het papier kleurvast is (niet geschikt voor vinylpapier).

Voor decoratieve effecten:
Beschermt effectverven, sjablonen en wandschilderingen tegen water en verwering.

Op muurverf:
Beschermt geverfde muren in acryl, latex of kalkverf in keukens, badkamers, traphallen en oppervlakken onderhevig aan lichte slijtage.

Let op! Carte Colori Kalkverf is te beschermen met Carte Colori Matte vernis maar de wand zal niet 100% bestand zijn tegen bepaalde vlekken zoals heet vet, extreme zuren of agressieve schoonmaakmiddelen. Voor een wand die minder vlekgevoelig is adviseren wij Carte Colori krijtverf voor een wand die af schrobbaar is adviseren wij Carte Colori Projectverf te gebruiken.

Op glasvlies:
Goede hechting op glasweefsel oppervlakken en geeft zo een extra bescherming.

Restanten niet in de gootsteen of het riool gieten. Het gereedschap direct reinigen met zeep en water. Een teveel aan product verwijderen met een vochtige doek. Niet verwerken onder 5°C.

Droogtijd
15 min – 1 uur (afhankelijk van de luchtvochtigheid). Overschilderbaar na 4 uur.
Volledige uitharding na 5 - 7 dagen.

Afwasbaar
Eventuele vlekken kunnen direct gereinigd worden met een zacht schoonmaakmiddel. Water en hittebestendig.

Bewaren
Bewaren in gesloten verpakking op een donkere koele vorstvrije plaats.

 

Esatto by Ravensbergen Interieurs garandeert dat de informatie van dit blad haar ervaring en technische en wetenschappelijke kennis bevat. Desondanks acht Esatto by Ravensbergen Interieurs zich niet aansprakelijk voor de resultaten die door het gebruik van haar producten worden verkregen, aangezien de verwerkingsomstandigheden niet door Esatto by Ravensbergen worden gecontroleerd.