Carte Colori Krijtlak

Carte Colori Krijtlak

0,75 ltr44.50
2,5 ltr118.65
44,50
in winkelwagen
  • Gebruiksaanwijzing
  • Benodigdheden

Algemeen:

Carte Colori is een geurarme water gedragen verf voor binnen, speciaal aanbevolen voor gebruik op alle houtsoorten, voor behandeld metaal, deuren en houtwerk, maar ook voor radiatoren, 

muren, metselwerk, PVC en keramiek mits voor gestreken met onze Universele primers. 

Deze lakverf is ontwikkeld volgens de laatste, meest duurzame en milieuvriendelijke technieken.

 

Uiterlijk:

Matte, dikke lakverf, die onverdund en met de kwast aangebracht (in 2 lagen) meteen een rustiek effect  geeft. Vanwege deze eigenschap ook zeer geschikt voor restauratieprojecten 

Desgewenst kan de verf min of meer verdund worden met water en met de roller of spuit worden aangebracht om een egaal effect te verkrijgen.

 

Kleuren:

Alle kleurenkaarten mogelijk, inclusief Carte Colori kleuren. Speciale kleuren op aanvraag. 

 

Verbruik:

4-8 m2 per 0,75 liter uitgaande van 2 lagen, afhankelijk van het gewenste effect. Verdund met 

water geeft meer rendement.

 

Voorbehandelen:

Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof en vetvrij te zijn. Onbehandelde metalen ondergronden eerst voorstrijken met een metalprimer op waterbasis. Onbehandeld hout eerst voorstrijken met Carte Colori Universele -of Isolatie primer. Afhankelijk van het soort hout. Zie Verfschema.  Reeds geschilderde ondergrond voorstrijken met Carte Colori Universele Primer (al dan niet op kleur gemaakt). 

Let op: elk oppervlak geschilderd met oliebasis verf of oliebasis primer moet minimaal 1 jaar 

uitgehard zijn!

 

Algemene toepassing:

De verf kan worden aangebracht met de kwast, roller of spray. Voor gebruik raden wij aan de kleur te controleren en goed te roeren. De verf kan verdund worden met 10-20% water afhankelijk van het gewenste effect.. In principe volstaat 2 lagen. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon warm water en een beetje zeep.

 

Droogtijd:

Afhankelijk van de laagdikte en omgevingscondities 2-4 uur. Overschilderbaar na 6-8 uur.  Niet verwerken beneden de 5 graden C.

 

Afwasbaar:

Eventuele vlekken kunnen direct gereinigd worden met een zacht schoonmaakmiddel. Vlekken van bleekmiddel of meer agressieve vervuiling zijn moeilijk te verwijderen.

 

Waterbestendig

Krijtlak doorstaat matig wassen. Niet geschikt voor gebruik op ondergedompelde oppervlakken of op plaatsen waar sprake is van zware of langdurige condensatie. 

Onder normale omstandigheden is de verf na 10-14 dagen afwasbaar.

 

Bewaren

Bewaren in gesloten verpakking op een donkere koele vorstvrije plaats.

 

Veiligheid

Krijtlak is irriterend voor de huid en ogen. Ingeval van contact: overvloedig spoelen met water en een dokter raadplegen. Krijtlak buiten het bereik van kinderen houden. Zorg voor goede ventilatie tijdens verwerking en droging. Als de verf met spuit verwerkt wordt moet beschermende kleding en een geschikt mondkapje gedragen worden.

 

 

Esatto by Ravensbergen Interieurs garandeert dat de informatie van dit blad haar ervaring en technische en wetenschappelijke kennis bevat. Desondanks acht Esatto by Ravensbergen Interieurs zich niet aansprakelijk voor de resultaten die door het gebruik van haar producten worden verkregen, aangezien de verwerkingsomstandigheden niet door Esatto by Ravensbergen worden gecontroleerd.