Mia Colore Multiplo

Mia Colore Multiplo

Multiplo is een watergedragen lakverf met een zijdematte uitstraling. De lak is op basis van een PU acrylaathars en is voor gebruik binnenshuis. De lak is universeel toepasbaar, zeer sterk en slijtvast. Ook bij donkere kleuren is er geen krasgevoeligheid en de lak glanst niet op bij schoonmaken. Multiplo is toepasbaar op houten vloeren en trappen, betonnen vloeren die zijn voorbereid, oude verflagen in goede conditie, meubels, (keuken)kasten, houtwerk binnen zoals deuren, plinten en kozijnen. Op vlakken die al geschilderd zijn met watergedragen lakverf is het rechtstreeks plaatsen van de Multiplo mogelijk. Op ondergronden van oliegedragen lak en op kale ondergronden is het aangeraden eerst de Mia Colore Multiplo Primer aan te brengen en daarna 2 lagen Mia Colore Multiplo. Schilder niet in direct zonlicht, schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. 

1 ltr66.75
2,5 ltr158.86
Selecteer een kleur
active volcano
aged cotton
alp white
abruzzo
ancient stone
alpine blue
aubergine flower
chestnut
barolo vintage
caffe latte
cardinal red
cappuccino
copper
colosseum beige
dark aubergine
dawn cloud
dark cypress
dan brown
daylight
deep night
design white
dutch biscuit
down dale
double cream
etna ashes
fountain spray
grand canal
grape juice
green landscape
grey collum
greystone
herbal green
italian coffee
lava stone
lago maggiore
lavender
lemon pie
mauve leather
mocca
morning mist
old dutch white
old rose
pure black
pink blossom
pure white
purple peel
roman legend
rosa forte
royal white
rosy brouwn
sandy hill
sicilian dust
soft leather
slightly grey
stunning grey
sunglow
sunset
tiramisu
vanilla cream
tuscany fields
vatican ground
verde
venice white
walled enclave
warm beige
white cloud
white smoke
66,75
in winkelwagen
  • Gebruiksaanwijzing
  • Benodigdheden
  • Kies een kleur
active volcano
aged cotton
alp white
abruzzo
ancient stone
alpine blue
aubergine flower
chestnut
barolo vintage
caffe latte
cardinal red
cappuccino
copper
colosseum beige
dark aubergine
dawn cloud
dark cypress
dan brown
daylight
deep night
design white
dutch biscuit
down dale
double cream
etna ashes
fountain spray
grand canal
grape juice
green landscape
grey collum
greystone
herbal green
italian coffee
lava stone
lago maggiore
lavender
lemon pie
mauve leather
mocca
morning mist
old dutch white
old rose
pure black
pink blossom
pure white
purple peel
roman legend
rosa forte
royal white
rosy brouwn
sandy hill
sicilian dust
soft leather
slightly grey
stunning grey
sunglow
sunset
tiramisu
vanilla cream
tuscany fields
vatican ground
verde
venice white
walled enclave
warm beige
white cloud
white smoke

Technische omschrijving Mia Colore Multiplo

Multiplo is een watergedragen lakverf met een zijdematte uitstraling. De lak is op basis van een PU acrylaathars en is voor gebruik binnenshuis. De lak is universeel toepasbaar, zeer sterk en slijtvast. Ook bij donkere kleuren is er geen krasgevoeligheid en de lak glanst niet op bij schoonmaken.

Multiplo is toepasbaar op houten vloeren en trappen, betonnen vloeren die zijn voorbereid, oude verflagen in goede conditie, meubels, (keuken)kasten, houtwerk binnen zoals deuren, plinten en kozijnen. Op vlakken die al geschilderd zijn met watergedragen lakverf is het rechtstreeks plaatsen van de Multiplo mogelijk. Op ondergronden van oliegedragen lak en op kale ondergronden is het aangeraden eerst de Mia Colore Multiplo Primer aan te brengen en daarna 2 lagen Mia Colore Multiplo. Schilder niet in direct zonlicht, schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak.

Ondergrond dient coherent, schoon, stof- en vetvrij te zijn
Rendement per liter per laag ca. 10– 12 m2
Aanbrengen met ronde of platte kwast, roller of airless spuit. Verdunning is niet nodig, eventueel wel bij airless.
Stofdroog na ca. 1 uur
Overschilderbaar na ca. 6 uur
De volledige eigenschappen van de verf worden bereikt na 7 dagen droging. (uithardtijd 7 dagen). Houdbaarheid 12 maanden op een droge vorstvrije plaats in oorspronkelijke goed afgesloten verpakking Verpakkingen in 1,0 & 2,5 liter leverbaar in alle Mia Colore kleuren
Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur. Om eventueel kleurverschil te voorkomen adviseren wij om blikken samen te voegen alvorens u ons product aanbrengt. Schilder niet in direct zonlicht. Tevens adviseren wij altijd eerst een testvlak op te zetten. 

Eigenschappen;
* Zeer goede chemisch weerstand * Gemakkelijk verwerkbaar * Zeer goede abrasi weerstand * Uitstekende matheid en kleurbehoud * Snelle droging * Slijtvast * Eenvoudig in onderhoud

Geschikt voor;
* Houten vloeren en trappen * Betonnen vloeren die zijn voorbereidt * Gietvloeren * Oude verflagen in goede staat * Meubels * (Keuken) kasten * Binnendeuren * Binnenkozijnen

Beperkingen, niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 10°C en boven de 30°C is. Relatieve vochtigheid max. 85%. Raadpleeg steeds veiligheidsinformatieblad. Buiten bereik van kinderen houden. Verfresten laten opdrogen en laten ophalen of deponeren bij een erkende verwerker. De verf is irriterend voor de huid en ogen. In geval van contact, overvloedig spoelen met water en direct een arts raadplegen. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verwerken en drogen.

EU grenswaarde voor dit product (cat. A/l): 30g/L (2010) dit product bevat maximaal 140g/L VOS (2010)

Toepassing:
De meeste verfproblemen komen door een slechte voorbereiding of applicatie. Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem een langdurige bescherming te kunnen bieden.
- verwijder alle oppervlakbevuiling en losgeraakte verflagen, inclusief eventuele kalk en roest.
- als de ondergrond glanst, deze altijd mat schuren - vet, vocht- en nicotine vlekken goed ontvetten of verwijderen. Laten drogen en borstelen 
- ondergronden goed reinigen met een ontvetter. Nieuwe of oliegedragen oliegronden voorstrijken met de Mia Colore Multiplo Primer Breng eerst een laag Mia Colore Multiplo Primer aan. Breng de Multiplo in minimaal 2 lagen aan. Hoe meer dunne lagen, hoe duurzamer de verf is. Voor een duurzame vloer raden wij tenminste 2 à 3 lagen aan. 

Multiplo op houten ondergrond;
Schuur het hout en zorg dat het oppervlak schoon en stof vrij is. Plaats 1 laag Multiplo Primer. Het is aan te raden om tussen de lagen door licht op te schuren, stof vrij te maken en eventuele oneffenheden te verwijderen alvorens de volgende laag aan te brengen. Het hout mag max. 16% vocht bevatten. Af te lakken met minimaal 2 lagen Multiplo.

Multiplo op beton-cement ondergrond;
Het beton moet uitgehard en droog zijn. Beton mag max. 5% vocht bevatten. Ontvet de ondergrond alvorens er gestart wordt. Indien het beton niet poreus is raden wij aan deze op te ruwen waardoor deze open gaat staan. Test dit met een watervernevelaar, zodra het water onmiddellijk in het beton trekt is het beton voldoende poreus en geschikt om te schilderen. Begin met 1 laag Multiplo Primer verdund met 15% water. Laat goed drogen en lak waarna de vloer af met 2 à 3 lagen Multiplo. 

Multiplo op oliegedragen lak ondergrond;
Lak goed opschuren en stofvrij maken waarna te behandelen met een ontvetter en goed laten drogen. Hierna 1 laag Multiplo Primer toepassen en aflakken met 2 à 3 lagen Multiplo

Reiniging;
Reinig handen en gereedschap onmiddellijk na gebruik met zeep en water. Wij adviseren het gereedschap na gebruik met terpentine te reinigen om roestvorming te vermijden. Reinig geschilderde oppervlakken met een zacht schoonmaakmiddel, dit mogen beslist geen agressieve of blekende middelen zijn. Vlekken zoals koffie, wijn, vet, zuren en olie zijn in theorie te behandelen wanneer deze direct verwijderd worden met een licht vochtige doek en zacht schoonmaakmiddel. 

Kleurafwijkingen:
Dit product is gebonden aan het kleurstaal, echter mede afhankelijk van ondergronden en applicatie. 

Technische aspecten:
Niet elk type ondergrond en voorbehandelingen kunnen in deze technische beschrijving worden opgenomen. Het is daarom in afwijkende of specifieke situaties aan te raden contact met uw Mia Colore dealer op te nemen en hen eerst te raadplegen. Deze technische informatie werd samengesteld naar de jongste verftechniek. Aansprakelijkheid voor de algemene geldigheid van deze aanwijzingen en of directe óf indirecte schade welke ten gevolge hiervan zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie, zullen afgewezen worden. Dit aangezien toepassing en verwerkingsmethoden buiten onze invloed liggen en grote verschillen in de aard van de ondergrond steeds een aanpassing in de werkwijze naar inzicht van de (professionele) verwerker vragen. Met betrekking tot de veiligheid verwijzen wij u naar de Mia Colore dealer, zij kunnen u de betreffende veiligheidsbladen overhandigen.

Druk airless: 100-130 bar Spuitkop: 0,011” – 0,013” Hoek: 25-40°C Verdunning 0 – 5% Mia Colore 05/2018